Under olika perioder av livet

Bild på 3 kvinnor som håller om varandra, en yngre kvinna till vänster och två äldre kvinnor till högerDet är helt naturligt att storleken på blödningarna varierar under själva mensen, men också i olika perioder av ditt liv. Ta reda på varför och vilken av o.b.®:s tamponger som passar bäst för dina varierande behov.

Under mensen

Det är helt normalt att storleken på dina blödningar varierar under själva mensen. Vanligtvis är blödningarna kraftigare under mensens första dagar, för att sedan minska mot slutet av mensen. o.b.® finns i många olika storlekar för att du ska kunna hitta den som passar dig bäst beroende på hur mycket du blöder.

Om du äter p-piller

Ibland kan storleken på mensblödningarna förändras beroende på yttre faktorer som stress, dieter eller om du använder preventivmedel. Om du äter p-piller blöder du vanligtvis mindre. P-piller rubbar äggets normala mognadsprocess och förhindrar ägglossningen. Detta leder till att livmoderslemhinnan inte blir lika kraftig och mensblödningarna blir därför mycket mindre. Vid lättare blödning behövs en tampong som är lätt att föra in och ta ut, eftersom blödningen kanske inte fyller tampongen till maximal uppsugningsförmåga. Om du väljer den minsta storleken i förhållande till din blödning är ProComfort™ med dess revolutionerande DynamicFit™ -teknologi och unika SilkTouch™ -hölje lätt och bekväm att använda.

Efter en graviditet och runt klimakteriet

Storleken på dina mensblödningar kan också förändras när livet går in i nya faser. När mensen kommer tillbaka efter graviditeten, är den ofta rikligare och varar längre. Det går kanske inte att använda samma tampongstorlek som före graviditeten. Mensblödningarna kan också bli kraftigare runt klimakteriet. o.b.® ProComfort™ Super eller Super Plus får dig att känna dig extra trygg. Läs mer om produkterna här.