HÅLLBARHET

Vårt åtagande för hälsosamma  kvinnor:
Vi tror att en kvinnas hälsa i grunden är sammanflätad med hennes miljö. En välmående kvinna bidrar till både sitt eget välbefinnande, hennes nära och kära och samhället. Vi är engagerade i att hjälpa alla kvinnor, genom våra produkter, service och vetenskap, att leva ett hälsosamt liv genom alla stadier av hennes liv. Men vi vill inte att det ska göras på bekostnad av att skydda vår planet. Vi vill berätta mer om vad vi redan gör och vad våra ambitioner är för framtiden.

Våra tamponger
Visste du att vi har varit ledande inom tamponginnovation i över 70 år för att säkerställa att våra produkter inte bara ger tillförlitligt skydd utan är säkra för din kropp och vår miljö!

En välmående kropp är viktig för oss och det är därför o.b.® tamponger inte innehåller parfym, skadliga kemikalier eller klorblekning. Faktum är att alla våra tamponger har en 100% växtbaserad absorberande kärna som har tagits fram på ett hållbart sätt. Tampongerna är kliniskt testade av gynekologer för din hälsa och säkerhet.

Materialen som används för att tillverka våra tamponger har alla genomgått en oberoende certifiering enligt STANDARD 100 av OEKO-TEX® för att klara de högsta säkerhetskraven för textilprodukter i kontakt med hud. 

Hållbarhet och transparens är viktigt för oss. Därför använder vår huvudsakliga tillverkningsställe i Europa 100% förnybar energi och också varför vi ger full insyn om alla material i o.b.®. På detta sätt kan vi fortsätta att skydda vår miljö och låta våra konsumenter fatta välgrundade beslut för att leva hälsosamt.

År 2025 har vi en ambition att använda mer ekologiska och hållbara ingredienser, samtidigt som vi levererar tillförlitligt skydd och komfort som o.b.® har varit känt för i alla år.

Hållbar förpackning
Visste du att vi redan har gjort betydande förpackningsförbättringar som gör skillnad i kampen mot förpackningsavfall?
 Alla våra o.b.® kartonger är 100% återvinningsbara. Vi använder också vegetabiliskt tryckfärg på kartongerna vilket gör det lättare att återvinna dem.

 Alla våra kartonger är tillverkade av fibrer som är certifierade av Forest Stewardship Council FSC och kommer från hållbara skogar i Europa. Våra storpack är tillverkade av minst 90% återvunna fibrer.

Våra tamponger kastas enkelt i soptunnan. Detta är för att förhindra blockering av avloppssystem och för att minska skräp i sjöar, vattendrag och havet. Använda hygienprodukter (även om de är biologiskt nedbrytbara) ska alltid kastas i hushållssoporna eftersom de innehåller menstruations-/sanitetsavfall. På förpackningen av våra produkter använder vi symboler för att indikera "Spola inte ner i toaletten". Vi har också en påminnelse ”Släng tampongen i soporna” i vår bruksanvining i våra förpackningar. Dessutom finns information om korrekt hantering av använda produkter här på vår hemsida.

År 2025 strävar vi efter att minimera vårt globala fotavtryck genom att kontinuerligt arbeta med mer effektiv användning av förpackningsmaterial, inklusive att minska mängden förpackningsmaterial, få fler produkter att passa på pallar och minska antalet lastbilar i vårt distributionsnätverk för att skydda vår miljö.