Hållbar utveckling: o.b.® skyddar mer än du tror

Bild på en kvinna som står på ett fält. Bilden illustrerar hur vi arbetar för en hållbar utveckling och värnar om miljön.

Hållbarhet innebär ett ständigt arbete med hänsyn till miljön och våra kunder. Detta är ett ledord för oss. o.b.® tillverkar miljarder tamponger varje år. Hur arbetar vi för att varje tampong ska påverka miljön så lite som möjligt?

Vad innebär hållbar utveckling?

o.b.® är en del av så många kvinnors liv. Det innebär att vi har ett särskilt ansvar, gentemot våra konsumenter och samhället, att arbeta med omsorg om miljön.

Vi jobbar för att göra alla våra fabriker gröna. Detta innebär att vi har satt upp kontinuerligt förbättrade miljömål som vår produktion måste följa.

Vara rädd om miljön

Huvuddelen av o.b.®:s verksamhet är tamponger utan införingshylsor. Vi är övertygade om att kvinnan känner sin kropp bäst själv och har fullständig kontroll över hur tampongen ska komma på plats. Om vi använder tamponger utan införingshylsa undviker vi tonvis av onödigt avfall varje år!

På våra fabriker i Wuppertal i Tyskland, som är världens största produktionsanläggning för tamponger, och Sezanne i Frankrike, har vi använt grön energi sedan 2010. Det innebär att alla våra tamponger som produceras i Europa är tillverkade med hjälp av förnyelsebar energi.

100 procent av den energin kommer från vattenkraft.

o.b.®:s förpackningar är också utformade med hänsyn till miljön: tre fjärdedelar av pappersförpackningen är tillverkad av återvunnet papper och resten kommer från hållbara källor. All tryckfärg är växtbaserd.