Vad är o.b.®-tamponger gjorda av?

Här är en lista över komponenterna i våra tamponger och vad de är gjorda av:

Ytskikt:


Ytskiktet är ett ultratunt skikt tillverkat av noggrant utvalda syntetiska fibrer (polyeten, polypropen, polyester) för att säkerställa att det är bekvämt att föra in och ta ut tampongen, särskilt under dagar med lätt flöde. Ytskiktet omsluter den absorberande kärnan för att undvika att fibrerna fastnar i vaginalväggarna under uttagning av tampongen. Detta tunna lager omger kärnan i tampongen utan att onödiga kemikalier tillsätts. Detta hjälper oss att göra tampongerna säkrare och bekvämare.
 
De syntetiska fibrerna som används i ytskiktet är säkra och används i många produkter tex för sårvård.

Absorberande kärna:

Den absorberande kärnan i våra tamponger är gjord av viskos, en biologisk nedbrytbar och hållbar fiber tillverkad av naturlig trämassa som är bevisat säkert. Viskos har specifika egenskaper såsom absorptionsförmåga och styrka som gör viskosfibrerna till ett perfekt material för tampongens absorberande kärna. Viskos är ett säkert, hållbart och ansvarsfullt material att använda. Dessutom är viskosfibrerna vi använder tillverkade av trä som kommer från hållbart förvaltade skogar i Europa.

Snöre:

Tampongens snöre är tillverkad av syntetiska polyesterfibrer kända för sin starka motståndskraft och att de inte absorberar vätska för en hygienisk användning. Den binds fast till tampongen under tillverkningsprocessen så att det är säkert och enkelt att ta ut tampongen. Snörets hållfasthet och fastsättning ingår i rutintester som utförs innan tampongerna når hyllorna.

Omslag:

Den primära förpackningen (omslaget) är tillverkad av syntetiska polymerer (polyeten, polypropen) för att säkerställa ett optimalt skydd mot kontaminering (damm, smuts) och fukt och för att hålla tampongen intakt. Det har också en fördel i att förhindra att tampongen expanderar, vilket gör tampongen lättare att sätta i när du ska använda den. Vi letar ständigt efter mer hållbara alternativ som ger samma resultat